Team 2: Heuhj wint Wèttegij't Quiz 2018!Na het uitvoeren van alle opdrachten en het maken van de vragen op vrijdag 6 april, zaten de teams nu een week lang in spanning. Wie zou er winnaar worden van de Wèttegij’t Quiz 2018? Team 2 Heuhj ging er uiteindelijk met de 1ste prijs vandoor!

Op zaterdagavond 14 april verzamelden de teams zich in de Koppelaar om zich klaar te maken voor de laatste opdracht en natuurlijk de bekendmaking van de winnaar van de Wèttegij’t Quiz 2018.
De avond begon met het voorstellen van alle deelnemende teams. Daarna werd eindelijk duidelijk bij welk adres de Wettense viervoeters hoorden en wie nu op de verknipte pasfoto’s stonden. Ook de vragen die tijdens de geheime opdracht gemaakt moesten worden zorgden voor wat “ojaatjes” en “ahaatjes”. Want welk dier bestaat toch voor ¾ uit wol? Inderdaad, het goede antwoord is een wolf.
Alle knutselprojecten, zoals de wijnplankjes, muziekinstrumenten, gehaakte bloemetjes en glitterfoto’s konden bewonderd worden.
Maar ook allerlei grappige opmerkingen in de quizboek werden gedeeld. Eén team had bij alle vragen al een krulletje gezet zodat de organisatie deze niet meer na hoefde te kijken.

De spanning nam langzaam toe. Want wat zou de laatste opdracht zijn? Zou er weer een bouwwerk gemaakt worden worden, een kaartenhuis misschien? Deze keer bestond de opdracht uit het raden van 10 verschillende etenswaren die in kleine potjes zaten. Er werd druk geproefd, geroken en gevoeld. Af en toe ontstond er een flinke discussies en verwachten de teams op internet het goede antwoord te kunnen vinden.

Na het optellen van alle punten werd eindelijk de winnaar bekend gemaakt. Team Heuhj behaalde de eerste plaats en won daarmee een flinke korting op een BBQ en een bedrag van 250 euro te besteden aan een Nederwettens doel. Beide prijzen worden mogelijk gemaakt door Jumbo Ton Grimberg.
Samen met DJ Wouter eindigde de avond met een erg gezellig feestje.

DOEN! KPJ Nederwetten bedankt alle deelnemers, teamcaptains, sponsoren en alle vrijwilligers die geholpen hebben om er weer hele gezellige avonden van te maken. En team Heuhj, nogmaals van hartelijk gefeliciteerd!

Uitslag
1ste Heuhj - 2de Outlaws - 3de Op het Esrandje - 4de Hoeksteentjes - 5de Keien van de Soeterbeek - 6de Nol Rendershof Extended - 7de de Hofjes - 8ste Hoekjes - 9de Bloemetjes van het Hout - 10de Cafe Hooidonk - 11de Ziemarwageermedoet - 12de Heerendonk.

Antwoordenboek Wèttegij't Quiz 2018


Dit is het antwoordenboek van de Wèttegij't?! Quiz 2018!

Heel veel leesplezier!
Foto's Quiz


Onderstaande foto's geven een impressie van de Quiz in 2018.

Foto's Wèttegij't?! Quiz 2018

Filmpjes feestavond


Op Facebook waren leuke filmpjes van de feestavond te zien. Zie hieronder de link.

Filmpje met de laatste opdracht

Filmpje met de winnaars!Vlogs


Hieronder de vlogs die de teams gemaakt hebben.

Team 1: Ziemarwageermedoet


Team 2: Hoekstraat- Heuhj


Team 3: Hoekstraat: the Outlaw


Team 4: Keien van de Soeterbeekseweg
Klik op onderstaande link voor de vlog van de Soeterbeekseweg:
vlog Soeterbeekseweg

Team 5: de bloemetjes van hout
Klik op onderstaande link voor de vlog van de bloemetjes van hout:
vlog de bloemetjes van Hout

Team 6: Heerendonk
Klik op onderstaande link voor de vlog van de Heerendonk:
vlog Heerendonk

Team 7: Hoekstreentjes


Team 10: de Hofjes


Team 11: op het Esrandje


Team 12: Hoekstraat: de Hoekjes
Klik op onderstaande link voor de vlog van de Hoekjes:
vlog de Hoekjes
Spannende Wèttegij't Quiz 2018!


DOEN! KPJ Nederwetten organiseert voor de derde keer de Wèttegij’t Quiz.
Op vrijdagavond 6 april konden de teams om 19.00 uur het quizboek ophalen. Op een eigen locatie mochten ze de vragen gaan beantwoorden en de raadsels oplossen. Alle hulpmiddelen zijn toegestaan.

De spanning stijgt
Al een aantal dagen voordat de quiz begon, verschenen de eerste hints op Facebook. De oplettende deelnemer ziet op de quizdag ineens allerlei vragen voor de ramen van huizen verschijnen. Een man met een ontbloot bovenlichaam en een vrouw in bikini. De vraag bij de afbeeldingen luidt: wat is de naam van deze bekende Nederwettenaar?
Het wordt steeds drukker op straat. De teamleden verzamelen zich bij de teamcaptains. Natuurlijk moet je dan een laptop en boeken meebrengen. Maar ook bier, wijn en een frietpan zijn nodig voor een gezellige quizavond.
Vlak voordat de boeken worden uitgereikt, ontstaat het eerste paniekaanvalletje. Wat is mijn teamnummer ook alweer? De eerste hulplijnen worden direct ingeschakeld.

De quiz begint!
De teams storten zich op de vragen. De teams moeten in het dorp allerlei vragen oplossen.
De allereerste vraag lijkt meteen de allermoeilijkste vraag: wat is de som van de getallen op de afbeelding van de quizuitnodiging? Dit zorgt voor nogal wat frustratie bij de Wettenaar.
In het dorp zie je vooral de jeugd zoeken naar oplossingen. Ze leven zich helemaal uit in het maken van een vlog over DOEN! en over de quiz. Ook gaan ze op zoek naar de mysterieuze plekken waar de selfies gemaakt zijn. En zien ze daar ineens de viervoeter van de foto lopen?
Er moet ook geknutseld worden: van bierdopjes een muziekinstrument maken, bloemen haken, een logo natekenen met stoepkrijt en een wijnplankje maken. Zouden er ook extra punten krijgen als je organisatie bier aanbiedt of als je de glazen van een wijnplankje vult en er een kaasplankje van maakt?
Binnen wordt er druk in boeken van Nederwetten gebladerd om de vragen bij de oude foto’s te vinden. De dames houden zich bezig met snorren van bekende Nederlanders en met de vijf allerschattigste babyfoto’s met data en woonplaatsen. Die kunnen natuurlijk alleen maar van de organisatie zijn!

De geheime opdracht
Om kwart voor negen gaan teamleden met gymschoenen naar de gymzaal. Met een gezellige muziekje van UB40 op de achtergrond moesten de teams een vragenlijst invullen. Tot teleurstelling van de fanatieke en sportieve teamleden was er geen sportopdracht. Maar hadden ze wel goed opgelet in de gymzaal? Na afloop volgde er nog een vragenlijst over wat ze in de gymzaal hadden moeten horen en zien. Knap lastig hoor.

De winnaar?
Al veel te snel was het tijd om het boek en de knutselwerkjes in te leveren. Nog lang wordt er nagepraat over weer een leuke Wèttegij’t Quiz.
De organisatie gaat met veel plezier (en onder het genot van een drankje?) aan de slag om de punten te tellen en maakt zich op voor een gezellige feestavond met daarin de laatste teamopdracht en natuurlijk de spannende prijsuitreiking.
Welk team gaat er winnen? Wèttegij’t? Je hoort het aanstaande zaterdag 14 april om 20.00 uur in de Koppelaar.
Iedereen is van harte welkom! Tot dan!Wèttegij't Quiz 2018: algemene informatie


Op zoek naar het zebrapad in Nederwetten, speurtocht door de Sint Jozefschool, zoeken naar jokers of dames in bikini's herkennen? Deze vragen en opdrachten stonden er in 2017 in het quizboek. Wat zouden deze keer de vragen en opdrachten zijn? Voor jullie is het nog een raadsel tot vrijdag 6 april 2018. Maar zijn druk bezig met de voorbereidingen. We gaan ons best doen om er minstens net zo'n leuk quizboek als de vorige keer van te maken!

Op vrijdagavond 6 april 2018 kan het quizboek opgehaald worden en op een eigen locatie gemaakt worden. Eén week later, op zaterdag 14 april 2018, volgt de laatste spannende opdracht en de gezellige prijsuitreiking. We maken er een gezellig feestje van!

Meedoen?
Dat kan! Het is de bedoeling dat je uit naam van een Nederwettense straat opgeeft. De straat-contactpersonen van vorig jaar zijn hiervoor benaderd. Een team bestaat uit 1 teamcaptain en uit maximaal 15 deelnemers. Je kan je opgeven tot 11 maart 2018.
Elders op deze site kun je het inschrijfformulier en het reglement vinden.

Sponsoren?
Wilt u, als bedrijf, een leuke sponsorvraag in het Wèttegij't Quizboek hebben staan? Of wilt u op een andere manier de Wèttegij't Quiz of onze vereniging sponsoren? Neem dan contact op met het bestuur. We bespreken graag samen de mogelijkheden.


Vergeet niet ons te volgen op Facebook DOEN! voor de laatste informatie, nieuwtjes en tips!


Reglement

Download hier het reglement 2018!
Lees dit goed!

Inschrijfformulier

Download hier het inschrijfformulier
Graag opgeven voor 11 maart 2018!

Heeft u al opgegeven? Dan vindt u hier de informatiebrief. Neem deze mee op 6 april!
Download hier de infobrief

Sponsorbrief

Wilt u ook een leuke quizvraag in het Quizboek hebben?
Klik hier voor de Sponsorbrief

Quiz 2017

Hier lees je meer over de quiz van vorig jaar. Quiz 2017