Wèttegij't Quiz 2022!UITSLAG WETTEGIJ'T QUIZ 2022Wat hebben wij genoten van het maken van de Wèttegij't Quiz, het bezoeken van de 18 teams, het nakijken van de quizboeken en zeker ook van de feestavond!
Wat een leuke, creatieve, grappige, slimme, enthousiaste en gastvrije teams zijn jullie!

Hartelijk dank voor jullie deelname, jullie inzet en gastvrijheid! Bedankt!

Hier volgt de uitslag van de Wèttegij't Quiz 2022:

Plaats Teamnaam Prijs
1ste plaats The Outlaw Verzorgde BBQ op eigen locatie, door Grillbar Slinders
2de plaats Alles Went 50% korting op boodschappen voor BBQ, door Jumbo T.Grimberg
3de plaats Patrick heeft niks verklapt Borrelplank op terras bij Grillbar Slinders
4de plaats Per seconde grijzer
5de plaats de keien van Soeterbeek
6de plaats Torenzicht Aanmoedigingsprijs: 100 bitterballen op terras van Grillbar Slinders
7de plaats de dames gaan op stap
8de plaats Hooidonk
9de plaats Per consumptie wijzer
10de plaats Hofjes 1

De aanmoedigingsprijs is gewonnen door team: Torenzicht .

DOEN! KPJ Nederwetten bedankt alle deelnemers, teamcaptains, sponsoren en alle vrijwilligers die geholpen hebben om er weer hele gezellige avonden van te maken.
En team the Outlaws, nogmaals van hartelijk gefeliciteerd!

Hierbij een link naar het antwoordenboek:
Dit is het antwoordenboek van de Wèttegij't?! Quiz 2022!

Heel veel leesplezier! En hopelijk tot bij de volgende editie!
Waanzinnige Wèttegij’t Quiz 2022DOEN! KPJ Nederwetten organiseerde op 1 en 9 april voor de 4de keer de Wèttegij’t Quiz. We hebben er erg lang op moeten wachten, maar eindelijk kon het grootse dorpsevenement weer plaatsvinden!

Op vrijdag 1 april konden de 18 teams het Wèttegij’t Quizboek ophalen in de Koppelaar. Al meteen was de spanning bij de teams voelbaar: “hadden we een teamnummer toegestuurd gekregen en hadden we dit mee moeten nemen?”.
Nadat alle papieren in orde waren, gingen de teams vol enthousiasme aan de slag. Niet alleen oude boeken van Nederwetten werden voor de dag gehaald, maar ook kookboeken, oude Suske en Wiske-boeken en de allerlaatste Gouden Gids moest onder het stof vandaan gehaald worden.
Ook de bezige bijtjes konden aan de slag. Wat een mooie kunstwerkjes zijn er verschenen: prachtig gestikte blauw-witte vlaggenlijnen, speciale kapla vrachtauto’s, mooi gekleurde tekeningen en een houten bureaulamp van 1,5 meter hoog die ook nog functioneert.
Verder moesten er foto’s worden gemaakt waarin spreekwoorden moesten worden uitgebeeld. Een voorbeeld: “wat goed eet, schijt goed”. Het plezier straalde van de foto’s af!
Er moest verpakking van webwinkels geraden en ingeleverd worden. Erg jammer dat het oud-papier net een paar dagen eerder opgehaald was.

Voor de geheime opdracht bleek het vinden van de juiste locatie al een uitdaging. Diverse teams moesten een sprintje trekken om toch op tijd bij het nieuwe tennispaviljoen aan te komen. Op deze locatie moesten de teams, 10 alledaagse, maar toch lastige, geluiden raden.
Terwijl de teams driftig op zoek gingen naar de juiste antwoorden, ging de organisatie bij alle teams een kijkje nemen en liet stiekem een hint achter. Er werd taart, koek, bier, cola maar ook grote glazen cocktails aangeboden. Wat toonde Nederwetten een gastvrijheid! Of zat hier toch een andere diepere reden achter?
De organisatie had een week de tijd om alle antwoorden na te kijken. Wat was het leuk om de vragen na te kijken. De meeste grappige antwoorden passeerden de revue; zoals het logo van goede doel: Duchenne Heroes dat uitgelegd werd als: ga-fiets-heffen. Of een team dat een sportquote van Lou Diva vertaalde als die van onze eigen Piet Renders.

Een week later, op zaterdag 9 april, volgde de laatste opdracht, de prijsuitreiking en werd het geheel afgesloten met een schitterend feest met DJ Twan.
Precies om 20.00 uur stroomde de teams de Koppelaar binnen die versierd was met de zelfgemaakte blauw-witte vlaggen. Op de schermen konden de teams genieten van de ingezonden foto’s met daarop nagespeelde taferelen, zoals de kleren van de keizer met een naakt persoon er op.
Een aantal antwoorden werden onthuld en volgde er vele oh’s en ah’s. Eindelijk werd het ook duidelijk wie de verknipte Nederwettenaren waren of dat een oude broekpers niet hetzelfde is als een tosti-ijzer.
De winnaars van de diverse categorieën werden bekend gemaakt. Opvallend was dat er veel verschillende teams een categorie hadden gewonnen.
De spanning steeg met de bekendmaking van de laatste opdracht: het maken van een ketting van papier. Wat werd er hard gewerkt! Het plakband bleek de grootste vertragende factor te zijn en voor lichte paniek te zorgen. Na 10 minuten bleek dat de keien van de Soeterbeek de allerlangste ketting had gemaakt.

De einduitslag van de Wèttegij’t Quiz 2022:
De eerste plaats is voor: The Outlaws. Zij winnen een verzorgde BBQ op eigen locatie gesponsord door Grillbar Slinders.
De tweede prijs, 50% korting op boodschappen voor een BBQ, gesponsord door Jumbo Grimberg, werd gewonnen door team: Alles Went.
De derde prijs, borrelplank op het terras van Grillbar Slinders, gesponsord door Grillbar Slinders was voor team: Patrick heeft niks verklapt.
De aanmoedigingsprijs: 100 bitterballen op het terras van Grillbar Slinders gaat naar team: Torenzicht.

DOEN! KPJ Nederwetten bedankt alle deelnemers, teamcaptains, sponsoren en alle vrijwilligers die geholpen hebben om er weer hele gezellige avonden van te maken.

Graag tot ziens bij de 5de Wèttegij’t Quiz!   


We hebben weer plannen gemaakt voor een nieuwe versie van de Wèttegij't Quiz!
Laten we hopen dat niets ons meer in de weg staat om in 2022 eindelijk een Wèttegij't Quiz! te organiseren.

De planning van de Wèttegij’t Quiz ziet er als volgt uit:

Op vrijdag 1 april 2022 tussen 19.00 en 19.15 uur kan elk team dat zich ingeschreven heeft, het quizboek ophalen. Waarschijnlijk in de Koppelaar, Nederwetten.

Op zaterdag 9 april 2022 starten we om 20.00 uur met de feestavond.
Op deze avond zijn de laatste belangrijke punten te verdienen, maken we de winnaar bekend en sluiten we de avond af met een gezellig feestje.

Een en ander is natuurlijk afhankelijk van de dan geldende Corona maatregelen.

Let op: op deze avond is het alleen mogelijk om met PIN consumptie-munten te kopen! Vergeet je pinpas dus niet!!
En natuurlijk geldt ook deze avond: alcohol onder de 18 jaar is niet toegestaan!!

Het is mogelijk om je, vanaf vandaag, per (straten-)team op te geven!

Een team bestaat uit circa 10 personen. Je kunt je opgeven tot uiterlijk 1 maart 2022.
Een opgave is pas compleet als je het inschrijfformulier hebt ingevuld en opgestuurd én het inschrijfgeld van 15 euro hebt betaald. Het inschrijfformulier is onderaan deze pagina te vinden.

We gaan er vanuit dat we ook in april weer op onze sponsoren kunnen blijven rekenen. Indien een sponsor al een quizvraag ingeleverd had voor de Quiz in 2020, dan zullen we deze in het quizboek plaatsen. En indien betaling al plaats heeft gevonden, is nieuwe betaling natuurlijk niet meer nodig.

Nieuwe sponsoren kunnen zich nog steeds melden!


Meer informatie, nieuwtjes of tips over de Wèttegij’t Quiz is te vinden op deze site en/of op:
Facebook DOEN! of op: Instagram DOEN!
Voor verdere vragen kun je natuurlijk ook een mailtje sturen naar: quiz@doennederwetten.nl.

We wensen iedereen een goede gezondheid toe en hopen jullie te kunnen begroeten in april 2022. Tot dan!

Organisatie Wèttegij't Quiz

Een vraag over uw bedrijf in het quizboek?

Dat kan! In het quizboek willen we weer een aantal pagina's beschikbaar stellen aan bedrijven.
Wil je extra aandacht voor je bedrijf?
Dat kan bijvoorbeeld door een leuke vraag te bedenken, een zoekopdracht op de bedrijfssite te zetten of een opdracht uit te voeren in het bedrijf.
Een leuke hoofdprijs sponsoren, behoort ook tot de mogelijkheden.

Natuurlijk zijn ook andere leuke ideeen zijn van harte welkom!

Je kunt hiervoor contact opnemen met de organisatie; bijvoorbeeld door een mailtje te sturen naar: quiz@doennederwetten.nl.
Graag ontvangen we uw reactie voor 1 maart 2022 zodat we het quizboek tijdig kunnen laten drukken.
Inschrijfformulier

Download hier het inschrijfformulier
Graag opgeven voor 1 maart 2022!

Reglement

Download hier het reglement 2022!
Lees dit goed!

Sponsorbrief

Een leuke quizvraag in het Quizboek plaatsen? Of heeft u een ander leuk idee?
We horen het graag!
Klik hier voor Sponsorbrief
Graag aanmelden voor 1 maart 2022!
Ter herinnering: foto's Quiz


Onderstaande foto's geven een impressie van de Quiz in 2018.

Foto's Wèttegij't?! Quiz 2018