WAANZINNIGE QUIZ 2016

Het is muisstil in de overvolle en gezellige feestzaal. De Voice van DOEN! KPJ Nederwetten klinkt door de microfoon: de winnaars van de Wèttegij't Quiz 2016 is het team van Houthoeve, Peters beterweters DOEN het! Onder een daverend applaus en luid gejuich worden de winnaars in het zonnetje gezet!
Het begon allemaal al veel eerder. Nederwettense straatteams konden zich inschrijven voor de Wèttegij't Quiz, georganiseerd door DOEN! KPJ Nederwetten. Maar liefst 15 teams hebben zich ingeschreven en komen op vrijdag 4 maart het Wèttegij't Quizboek ophalen. Heel snel gaan de teams dan naar een eigen locatie om alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, om het boek diezelfde avond weer in te kunnen leveren.

De organisatie wilde de quiz graag een beetje mee beleven en is die avond het dorp in gegaan. Op alle locaties werd de organisatie gastvrij ontvangen en zagen ze alleen maar enthousiaste en gezellige teams op zoek naar antwoorden. Is er echt een zebrapad in Nederwetten? Een liedje met kokosnoten en blote billen? Wie zou er een punnik klosje hebben? En waar kun je in Nederwetten toch kaassouffles kopen?

Zaterdag 12 maart was de avond met een zinderende ontknoping. De teams konden de allerlaatste punten verdienen door een laatste teamopdracht uit te voeren. Met alleen maar sate stokjes, een rolletje touw en een schaar moesten de teams een zo hoog mogelijke toren bouwen. Er was een heuse strijd gaande, maar de gezelligheid overheerste! De hoofdprijs van de Wèttegij't Quiz 2016 ging dus naar het team van de Houthoeve. Het werd een super gezellige feestavond waarin nog lang na gekletst werd over de quiz. DOEN! KPJ Nederwetten kijkt terug op heel erg gezellige en geslaagde avonden. Zij organiseren met veel plezier de Wèttegij't Quiz weer in 2017 en zien iedereen daar dan graag terug!
Hierbij willen we alle deelnemers, sponsors en alle vrijwilligers van harte bedanken voor hun enthousiasme en inzet! Bedankt allemaal!

Hier vindt u het antwoordenboek van de Quiz 2016:
ANTWOORDENBOEK 2016EINDSTAND 2016
1. Houthoeve - Peters Beterweters DOEN het!
2. Esrand - De mannen en hun WENTelteefjes
3. Hoekstraat - De Happy Hoekers
4. Hooijdonk - Het Hooijdonkse superteam
5. Hoekstraat - Team de Kruik
6. Esrand -
7. Hoekstraat - Den Hoek Wette het
8. Nieuwe Dijk/Stad v Gerwen/Broekdijk - Achteraf
9. De Hofjes - De Hofjes
10. Soeterbeekseweg - De Keien van de Soeterbeek
11. Nieuw Ervensestraat - De Erven
12. Esrand - Dennies Birthdayparty
13. De Hofjes - Corries Visstekje
14. Heerendonk - We willen wel maor kennen niet
15. Zandstraat/Eeuwselsestraat - Ziemarwagermidoet

Klik hier voor de brief voor de ingeschreven teams. *klik hier*Hieronder een impressie van de Quiz in 2016:


//fotoboekdoen.doennederwetten.nl/#!album-53 //fotoboekdoen.doennederwetten.nl/#!album-54