40ste KEER TOUWTREKKEN OVER WATER 2019: HET WAS TOP!DOEN! KPJ Nederwetten organiseede op zondag 18 augustus 2019 weer het jaarlijkse touwtrekken over water.
Deze keer ging het om een speciale editie van touwtrekken over water: het is de 40ste keer dat het touwtrekken georganiseerd wordt en tevens de laatste keer dat touwtrekken over water in deze vorm plaats gaat vinden. Hoe het verder gaat, dat weten we nog niet.

In deze speciale editie strijden 14 teams, in 3 categorieën, om de eerste prijzen. De jeugdteams waren ook dit jaar weer erg goed vertegenwoordigd. Vol enthousiasme gingen zij in de touwtrekarena de strijd met elkaar aan. Dat het af en toe motregende, deerde hen helemaal niet.

Dit jaar deed het sterke herenteam de Elacinatidko’s voor de 25ste keer mee! Voor deze langdurige deelname verdienden ze de ‘aanmoedigingsprijs’.

De teams zorgden voor mooie wedstrijden en waren zeker aan elkaar gewaagd. Aan het einde van de voorrondes moesten er zelfs 5 extra wedstrijden getrokken worden om tot de juiste plaatsingswedstrijden te komen.

De twee damesteams van Tug of War Queens hadden voor deze dag speciale kleding aangeschaft; een felroze shirt en een zweetband van de band die in juni met ons een mooi feestje vierde. Ook hadden ze van tevoren geoefend met touwtrekken. Dat bleek zeker de moeite waard te zijn. De spannende finale bij de dames werd tussen deze twee teams gespeeld. Als een echte eenheid sprongen ze samen in het water en vierde hun feestje. De dames van “liever wijn dan eerste zijn” deden hun naam eer aan!

Na de zinderende finales volgde de prijsuitreiking.
Winnaarsbij de heren: CV Bij elkaar geraapt zooitje. Zij hadden een reuze wisselbeker gesponsord en mochten deze nu ook zelf weer mee naar huis nemen. Maar dat deden ze niet voor er eerst even lekker koud bier uit te drinken.
Winnaars bij de dames: Tug of War Queens 1 en bij de jeugd wonnen de Verrekte Trekkers de eerste prijs!

Speciale dank voor vele jaren trouwe hulp bij het touwtrekken was er voor Ad, Wies, Harry en Harrie. Bedankt voor al die jaren van hulp.

Tevens willen we iedereen hartelijk bedanken voor zijn of haar bijdrage. Het was een erg gezellige en geslaagde dag!


Uitslag touwtrekken over water 2019
Jeugd
1ste plaats: de Verrekte Trekkers
2de plaats: de Gekke van Wette
3de plaats: Firegirls
4de plaats: Sterk & Stoer oranje
5de plaats: Sterk & Stoer blauw
6de plaats: Sterk & Stoer groen
7de plaats: Sterk & Stoer wit/grijs


Dames
1ste plaats: Tug of War Queens 1
2de plaats: Tug of War Queens 2
3de plaats: Liever wijn dan eerste zijn
4de plaats: Wa mak ut uit


Heren:
1ste plaats: CV Bij elkaar geraapt zooitje
2de plaats: Elacinatidko’s
3de plaats: Mark Sanders Interieurbouw
Eerdere aankondiging:

Op zondag 18 augustus vindt weer het jaarlijkse touwtrekken over water plaats. De locatie van dit evenement is: terrein aan de Hoekstraat, vlakbij de Oude Toren.
Aanvang: 11.00 uur.

Net als in eerdere edities moet het verliezende team, na de voorrondes, het water in! Dus, als je geen nat pak wilt halen, zorg dat je wint! Ook dit jaar belooft het weer een gezellig en spannend evenement te worden.

Je kan je, per team, opgeven voor vrijdag 16 augustus door ons een mailtje te sturen.
Een team bestaat uit 6 touwtrekkers en 1 coach. Je kan je vervolgens opgeven als heren team, dames team of als jeugd team (tot 16 jaar). Touwtrekverenigingen zijn van deelname uitgesloten.

Omdat we dit jaar touwtrekken over water voor de 40ste keer organiseren. Willen we ook een oproep doen aan oud deelnemers, om mee te doen aan een "golden oldies" competitie. Wie doet er mee?

Het is ook mogelijk om de touwtrekteams aan te komen moedigen of om gewoon even te komen kijken. Wij zorgen voor een kraampje met heerlijk koele drankjes en een lekker broodje. De toegang is gratis.
Na afloop zullen we op het touwtrekveld ook de prijsuitreiking houden. Natuurlijk is er ook na de prijsuitreiking nog voldoende tijd om na te genieten van deze gezellige dag!
Tot ziens!


Onderstaande foto's geven een impressie van een eerdere editie van het touwtrekken over water.
klik op: foto album