Koken met DOEN!
25 oktober 2013
Wie is de chef? Dat was een vraag die we ons maar één keer hoefden te stellen, want na de eerste paar minuten was het al duidelijk dat er heel wat kooktalent onder onze jeugdleden aanwezig was.
Er waren vier heerlijke gerechten die door alle kinderen zijn klaar gemaakt, Chinese tomatensoep, appels met chocolade dip, saucijzenbroodjes en sandwiches met een cocktail erbij. De gerechten stonden in hun persoonlijke receptenboek. Dit receptenboek konden de kinderen tussen de gerechten door versieren en nog persoonlijker maken.
Bij elk gerecht lieten de kinderen hun smeer, snij en dip kunsten zien. Zo moest er bij de Chinese tomatensoep veel gesneden worden en moesten de kinderen ervoor zorgen dat dit uiteindelijk een lekker Chinese tomatensoepje werd. Bij de appels met chocolade dip hebben de kinderen ontdekt dat appels schillen en snijden best een karwei is, maar met hulp van de chef-kok kwam ook dit goed. Het versieren van de appels was hierbij het hoogtepunt. De saucijzenbroodje werden met de hand gemaakt van gehakt, kruiden en bladerdeeg. Kinderen konden hierbij allemaal hetzelfde doen en dat zorgde voor een groots resultaat. De kinderen gingen uiteindelijk met wel vier saucijzenbroodjes naar huis. Bij de sandwiches moesten de kinderen vooral laten zien hoe goed hun smeer- en belegkunsten waren. Ook het maken van de cocktail (natuurlijk alcoholvrij) was voor de kinderen een hele ervaring. Het persen van de sinaasappels kostten voor sommige kinderen veel pijn en moeite. Maar uiteindelijk stond er een verrukkelijke cocktail op tafel gezet, mét suikerrandje.
Aan het einde van de middag rook het heerlijk in de MFA en hadden de kinderen alle recepten gemaakt. Natuurlijk hadden we nog even tijd om al het lekkers te proeven, maar waren onze buikjes niet groot genoeg om alles op te eten. Dit resulteerde in een bakje met al het heerlijks voor thuis.
Wij zijn benieuwd of jullie deze geleerde kookkunsten thuis ook hebben laten zien!
Tot de volgende keer!
De jeugdcommissie